Ruoka-apu

Ruokajakelu ja varttikirkko

Ruokakassien jako perjantaisin klo 14 (alkaen 4.8.). Vuoronumerot jaetaan klo 13.45 alkaen. Klo 14 varttikirkko, klo 14.15 ruokakassien jako niin kauan kuin ruokaa riittää.

Ruokajakelu toimii yhteistyössä Prikka kiertoon-hankkeen, Oulun Vapaaseurakunnan, Oulun Lähetysseurakunnan ja ViaDian Oulu ry:n kanssa.

ViaDia Oulu ry:n tarkoituksena on tehdä diakoniatyötä aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän lieventämiseksi. Ajatuksenamme on etsiä ja kehittää toimintatapoja, joiden avulla pyrimme ennaltaehkäisemään ja vähentämään ihmisten eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Ruoka-aputyön kautta pääsemme lähelle ihmisten arkea ja voimme konkreettisella tavalla auttaa haasteellisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Haluamme näyttää, että jokainen ihminen on tärkeä, ja että jokainen mukaan tuleva voisi henkilökohtaisesti kokea, että ”minä olen tärkeä ja minusta välitetään”. Toiminta tarjoaa myös vertaistukea ja vastalääkettä yksinäisyyteen. Liian harvoin muistamme arkisten kiireidemme keskellä sen, että meillä on velvollisuus huolehtia lähimmäisistämme. Työtämme motivoi mm. ihmisten aito ilo: ”Sitä aina niin odottaa perjantaita, kun täällä on niin mukava käydä” kertoo yksi vakikävijöistä.